Krok za krokem při výrobě boilie


foto

Krok za krokem při výrobě boilie

Nastává čas letního období, čas, kdy většinou kapři příliš neberou. Není to ale způsobeno tím, že by nepřijímali potravu. Ve vodě je dostatek přirozené potravy, a tak abychom uspěli, musíme kaprům nabídnout kvalitní nástrahu, což znamená i  dobře připravenou.

Na letošní výstavě v Brně jsem se několikrát setkal s tím, že si někteří rybáři špatně připravovali boilie. Nejčastější chybou bylo to, že boilie bylo málo uvařené. Takto uvařenou nástrahu snadno rozbijí bílé ryby, a proto nevydrží dlouho na krmném místě ani na návazci. To může být jedna z příčin neúspěchu. Další problém při nedovařeném boilie je, že při vysychání může praskat.

Velmi častou chybou při výrobě boilie je, že rybáři nedostatečně promíchají směs s vejci a těsto se tak dobře nespojí. Špatně promíchané těsto se samozřejmě hůře roluje a může po uvaření plavat.

Jsem si vědom toho, že příprava boilie byla již častokrát publikována, ale vzhledem k tomu, že stále velká část rybářů dělá chyby, zopakujeme si přípravu výroby boilie v tomto fotoseriálu.

                                                                        

                                                                              Nejdříve rozklepněte vejce do misky

 

      

                                                     Přidejte amino complex, extrakty, tekutou potravu atd.

                                                                   
                                                                           Vše důkladně promíchejte 

   

                                      

                             Postupně přisypávejte směs tak, aby vznikla řídká kaše a nechte 15 minut odpočinout

                                                                             Špatně promíchané těsto - nejčastější chyba        

                                     

                                                Správně promíchané těsto. Všechny ingredience jsou dobře spojeny         

                                                                 

                                                        Poté dosypte směs tak, aby vzniklo těsto vhodné k rolování

                                    

                                                                            Nakonec těsto prohněte v ruce

                                      

                                                                    Vrchním dílem roballu vytvořte válečky

                                     

                                                                 Konce válečků seřízněte vrchním dílem roballu 

                                        

                                       

                                                 Válečky položte na roball a vrchním dílem vyrolujte z válečků kuličky

                                            

                                     Kuličky vhoďte do vroucí vody a vařte ještě 1 minutu poté, co vyplavou na povrch 

                                      

                                                         Poté sítkem vyberte a nechte proschnout na utěrce

                                                                                   

Po vychladnutí boilie buď zamrazte v igelitových sáčcích, a nebo sušte v přepravkách na zeleninu. Na rybách boilie uchovávejte v prodyšných sacích  

Úspěšné recepty:

BIOSQUID

500 g Biosquid

4 vejce

20 ml amino complex olihe? nebo olihe?-scopex

Kombinovaná směs:

4 vejce

50% směs Biosquid

50% směs GLM Enduro

20 ml amino complex mušle

BIOENZYM FISH

500 g Bioenzym fish

4 vejce

16 ml amino complex losos nebo olihe?

         * * * 

500 g Bioenzym fish

4 vejce

4 ml ex. esence brusinka

15 ml bioamino

10 ml lososový olej

5 g betamino

2 g GLM extrakt

ROBIN RED

500 g Robin red

4 vejce

16 ml amino complex brusinka

Kombinovaná směs:

4 vejce

50% směs Robin red

50% směs Biosquid

3 ml ex. esence olihe?

15 ml bioamino

3 g GLM extrakt

5 g betamino

10 ml olej z tygřího ořechu

KO?ENĚNÝ TUŇÁK

500 g Kořeněný tu?ák

4 vejce

20 ml amino complex broskev nebo robin red

Kombinovaná směs

4 vejce

50% směs Kořeněný tu?ák

50% směs Supra fish

3 g GLM extrakt

15 ml bioamino

5 ml lososový olej

5 g betamino

4 ml ex. esence mušle

BIOPROTEIN PLUS

500 g Bioprotein plus

4 vejce

20 ml amino complex bioprotein

20 ml rybí protein

       * * *

500 g Bioprotein plus

4 vejce

5 ml ex. esence mega oranž

15 ml apetit stimul

5 g extrakt seafood

15 ml amino G

 




zpět

E-mail: jetfish@jetfish.cz